Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Είναι πολύ νωρίς για προεκλογικές φιέστες...

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης 

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας για μία ακόμη φορά φαίνεται να έχει επιλέξει το δρόμο του ΔΙΧΑΣΜΟΥ και της ΈΝΤΑΣΗΣ. 

Και γιατί το λέω αυτό; 

 Όπως διαβάσαμε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης κατά την διάρκεια του 3ήμερου πανηγυριού στην πόλη μας με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μοιράστηκε φυλλάδιο με την σφραγίδα «Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας», ενώ την Τετάρτη 03/05 βγήκε και επίσημη ανακοίνωση, που καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συναυλία κλπ, στην πλατεία Πατριάρχου διότι όπως αναφέρεται «… ο Δήμος δεν δέχεται κανένα ειδικό καθεστώς στην πόλη…», χαρακτηρίζοντας παράλληλα αμφιλεγόμενο το σχέδιο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την ώρα μάλιστα που η επίσημη ΑΕΚ δηλώνει ότι η άδεια ανέγερσης θα εκδοθεί άμεσα! 

Προφανέστατα ο κάθε πολίτης μπορεί να ασκεί το αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και να διοργανώνει ανοιχτές συγκεντρώσεις-ομιλίες, όμως σε μία περίοδο που σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των διοικούντων το κλίμα είναι θερμό… ο ΔΗΜΟΣ και η εκάστοτε δημοτική αρχή, θεωρώ ως κάτοικος και δημότης αυτής της πόλης, οφείλει ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ και να επιζητά την ηρεμία και τους χαμηλούς τόνους.

Θεωρείτε ότι το κάνει; 

Προσωπικά συνιστώ προς όλες τις κατευθύνσεις ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και αυτοσυγκράτηση. Όποιος επιδιώκει την πόλωση για μικροπολιτικά οφέλη είναι σίγουρο ότι θα είναι ο μεγάλος χαμένος στη συνείδηση των πολλών. Η πόλη μας ήταν και θα αγωνιστούμε, όσοι την αγαπάμε πραγματικά, να παραμείνει μία φιλήσυχη περιοχή. Καλό θα ήταν η διοίκηση του Δήμου να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και τα προβλήματα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. 

Άλλωστε είναι πολύ νωρίς για προεκλογικές φιέστες...