Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Απέναντι στο διχασμό... τι;

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης 

Όσο ψάχνεις στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι ότι το θέμα «δημοτικές εκλογές 2019» «ζεσταίνεται»… στα δημοσιογραφικά και όχι μόνο μετερίζια. Στην πόλη μας ωστόσο από το 2014 έχει διαμορφωθεί ένα σκηνικό που δεν φαίνεται να αλλάζει έως ώρας τουλάχιστον. Και εξηγούμαστε. Βλέπουμε μία δημοτική αρχή που συνεχώς ΔΙΧΑΖΕΙ την πόλη. 

Το τελευταίο και μεγαλύτερο διχαστικό ψευτο-δίλλημμα απ’ όσα έχει φέρει στο προσκήνιο αφορά το σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στον χώρο που υπήρχε από το 1930. Για το θέμα έχουν ανασύρει ένα σωρό «επιχειρήματα». Μιλούν για επιχειρηματικά συμφέροντα, λες και μπορεί ένα τέτοιο έργο να γίνει χωρίς την συμβολή επιφανούς επιχειρηματία. Από που άραγε; Σιγά μην μας πουν. «Τουφεκιές» στον αέρα για να πούμε απλά κάτι. Τους έπιασε ο πόνος για τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Λες και τα έσοδα που θα έχει ο σύλλογος από το νέο γήπεδο δεν θα αποτελούν το οξυγόνο και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ… Νομίζοντας πως απευθύνονται σε πολίτες «χαχόλους» που δεν ξέρουν τι τους γίνεται… Μιλούν για «φαινόμενα θερμικής νησίδας»…, για Μόντε Κάρλο, Παλέρμο και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! 

Για ένα έργο που πανθομολογούμενα θα έχει ελάχιστες εμπορικές χρήσεις. Την ίδια ώρα οι ίδιοι ή ο «οπαδικός τους τύπος» τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δημοτική αντιπολίτευση, υπουργεία, αστυνομία, Περιφέρεια, μέχρι και με την Μητρόπολη! 

Όλοι έχουν άδικο εκτός από τους ίδιους. Όλοι αντιμάχονται την πόλη, εκτός από τους ίδιους. Ο ρομπέν των δασών πραγματικά ωχριά μπροστά τους. Για όλα αυτά, μοιράζουν φυλλάδια είτε με την σφραγίδα τους, είτε με άλλες σφραγίδες, τις οποίες ελέγχουν, δεν έχουν αφήσει ραδιόφωνο και ραδιόφωνο χωρίς συνέντευξη, διοργανώνουν συνεντεύξεις τύπου και λοιπά και λοιπά… Την ίδια ώρα η δημοτική αντιπολίτευση; 

Έλαβε χώρα μία συνέντευξη τύπου δυόμιση ωρών, ΔΥΟΜΙΣΗ ΩΡΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ειπώθηκαν ένα σωρό πράγματα και δεν ψέλλισε λέξη!!! Ρε παιδιά να το ξαναπώ; Αφήστε όλα τα άλλα. Αλλά δυόμιση ώρες συνέντευξη τύπου από μία δημοτική αρχή με τέτοιας σημασίας ζητήματα και δεν βρέθηκε ένας να γράψει δύο αράδες ως επίσημη απάντηση; 

Συμφωνούν σε όλα όσα ειπώθηκαν; Ειλικρινά αυτό ούτε να το καταλάβω μπορώ, ούτε το έχω συναντήσει σε άλλη περίπτωση, είτε αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση είτε την κεντρική πολιτική σκηνή. Στα θετικά φυσικά της αντιπολίτευσης προσμετράται η παρουσία όλων των επικεφαλής και όχι μόνο, στην ενημερωτική συνάντηση με τον project manager του γηπέδου. Διότι ο διάλογος και η ανταλλαγή σκέψεων και επιχειρημάτων ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. 

Αλλά από ‘κει και πέρα όμως όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη και με δεδομένο την απλή αναλογική που ετοιμάζει να σερβίρει στην αυτοδιοίκηση η Κυβέρνηση, η πόλη μας οφείλει απέναντι στον ΔΙΧΑΣΜΟ να ανταπαντήσει με ενότητα και ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. 

 Η ολική επανεκκίνηση που θα υπερκερνά τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες (που στο τέλος αποδεδειγμένα μένουν… ανικανοποίητες) και θα παρακάμπτει τις ανούσιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι μονόδρομος. 

Μπορούμε;