Βιογραφικό

 Σύντομο Βιογραφικό


Ο Ρένος Αρβανίτης γεννήθηκε το 1985.

Έκανε τα πρώτα του σχολικά βήματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) για να συνεχίσει στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2008.

 Tον Ιούνιο του 2008 αποφοίτησε επίσης από την ιδιωτική σχολή, Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 στις υπηρεσίες ΚΕΦΝ (Κέντρο Εφοδιασμού Ναυτικού) και ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. 

Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.

Από το 2010 έως το 2012 εργαζόταν ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Δημοσιογράφος.


Έχει έντονη πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Β' Αθηνών. Παρ' ότι ο νεότερος του κόμματός του στην συγκεκριμένη περιφέρεια   κατέλαβε την 16η θέση μεταξύ 44 υποψηφίων, ενώ κατετάγει 1ος στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Διετέλεσε επίσης εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.), από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Νοέμβριο του 2010, ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών του στο ΕΚΠΑ, συμμετείχε ως εκπρόσωπος φοιτητών στον Θεολογικό Σύνδεσμο και στην Γενική Συνέλευση του τμήματός του.