Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Περί «διαβασμένων» και «αδιάβαστων»…



Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης* 

Διάβασα με προσοχή ένα άρθρο που δημοσίευσε (http://krisseis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_234.html#more) ο εκλεγμένος με την παράταξη της «Δύναμης Πολιτών» και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Πάνος. Στο κείμενό του μεταξύ άλλων αναφερόταν και στο άρθρο 43 (φαντάζομαι εννοούσε το άρθρο 43 του Ν. 4277/14). 

Κατά την άποψή μου ο κ. Πάνος ως θεσμικός παράγοντας θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί και θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι το συγκεκριμένο άρθρο καταργήθηκε λίγες ημέρες μετά την υπερψήφισή του, με το άρθρο 36 του Ν. 4280/14. Επίσης επανήλθε το άρθρο 49 του Ν. 998/79 σύμφωνα με το οποίο προσφέρεται ισχυρή προστασία στα άλση. 

Επομένως κανένας δεν πρέπει να αγνοεί τα δεδομένα. Πέραν των 29,1 στρεμμάτων (το Ν. Γκούμας είχε ανεγερθεί σε έκταση 26,6 στρεμ.) που έχουν παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ με το άρθρο 42 του Ν. 4277/14, ουδείς μπορεί να πειράξει έστω και ένα φύλλο από τα δέντρα του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Όσον αφορά τον φορέα διαχείρισης, ως παράταξη έχουμε εκφράσει τη διαφωνία μας ήδη από τον Ιούνιο. Πάγια θέση μας είναι ότι το άλσος πρέπει να το διαχειρίζεται ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, όπως επίσης πάγια θέση μας ήταν και παραμένει πως το άλσος πρέπει να αναβαθμιστεί. Αυτά μπορούν να γίνουν και είμαστε υποχρεωμένοι να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Μακριά από ταμπέλες και διαχωρισμούς. 

Χωρίς όμως να στρεφόμαστε ενάντια στην ιστορική ανάγκη της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Άλλωστε για αυτό το ζήτημα οι πολίτες έχουν αποφασίσει με ευρείες πλειοψηφίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο. Αφού τουλάχιστον το 73% των συμπολιτών μας υπερψήφισε στις 18 Μαΐου, δημοτικές παρατάξεις που έλεγαν ΝΑΙ στο γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ η ίδια ευρύτατη πλειοψηφία καταγράφηκε και στην Βουλή των Ελλήνων με 5 από τα 7 κόμματα να λένε ΝΑΙ στο σχέδιο για την «Αγια Σοφιά». 

Επιτέλους ας κρατήσουμε όλοι μας χαμηλούς τόνους, χωρίς «ακρότητες» και ενέργειες που μόνο κακό κάνουν στην πόλη μας και ας δούμε με ψυχραιμία τα πραγματικά περιστατικά. Μακριά από ψηφοθηρικά μικροκομματικά ή μικροπαραταξιακά ψευτοσυμφέροντα… 

ΥΓ. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να συζητήσω δημόσια για το θέμα, με τον οποιοδήποτε  σύμβουλο της «Δύναμης Πολιτών». Με όποιον συντονιστή εκείνοι επιθυμούν…

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους…


*Δημοσιογράφος. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο epitelous.gr