Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Με μηνύσεις και ΜΑΤ...

Διαβάζουμε δεξιά και αριστερά, για μηνύσεις, βλέπουμε ΜΑΤ συχνότερα ακόμη και απ’ ότι στην πλατεία Συντάγματος, συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων… και με όλα αυτά μπροστά στα μάτια μας ρωτώ ευθέως: ΠΟΥ ΠΑΜΕ; 

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης
Μπορεί έτσι να επικρατήσουν νηφαλιότητα και ηρεμία; Είναι δυνατόν η οποιαδήποτε αρχή να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο; Όχι μόνο αμφιβάλω αλλά τάσσομαι 100% απέναντι σε αυτές τις πολιτικές επιλογές

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις εντάσεις και τους «ψευτοτσαμπουκάδες». Η κοινωνία γνωρίζει ότι αυτά πολλές φορές δημιουργούνται τεχνηέντως ώστε να δράσουν αποπροσανατολιστικά και να ξεχνιούνται τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτά δηλαδή για τα οποία απαιτείται η επίδειξη ικανοτήτων και η απόδειξη της πολιτικής επάρκειας.  

Πόσω μάλλον όταν είναι «δικοί» σου η Περιφερειάρχης και η Κυβέρνηση! Εκεί οι προσδοκίες αυξάνονται. Διότι είναι εύκολο να «δημιουργείς» εχθρούς και να δηλώνεις πολέμιος συμφερόντων χάριν ενός «επαναστατικού (εδώ πραγματικά γελάμε...) προφίλ».  

Το δύσκολο είναι να βρίσκεις λύσεις. Με χαμόγελο αλλά και καθημερινή δουλειά. Με αίσθημα ευθύνης για το «εφήμερο» καθήκον που σου ανέθεσε το εκάστοτε εκλογικό σώμα. 
 Όλα όμως τα παραπάνω απαιτούν διάθεση δημιουργίας, κοινή λογική και «μάχη» μακριά από «παλαιοπολιτικαντισμούς» του τύπου, «έλα μωρέ στην Ελλάδα είμαστε…»