Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΌΧΙ άλλη πολιτική υποκρισία...

Μπουχτίσαμε! 

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο κόσμος με την ψήφο του προσπάθησε να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό. Να αφήσει πίσω του τις αντιλήψεις του παρελθόντος και να εισαχθεί επιτέλους μία νέα νοοτροπία στο πολιτικό γίγνεσθαι. Υπερτοπικό ή τοπικό. Δυστυχώς όσον αφορά την πόλη μας, μάλλον η επιλογή του δημάρχου ήταν «ατυχής». 

Και τονίζω το «δυστυχώς», διότι όλη αυτή η εικόνα επηρεάζει όλους εμάς τους νεότερους ηλικιακά που συμμετέχουμε ενεργά στα δρώμενα της πόλης. Δεν γίνεται τη σημερινή εποχή προς χάριν μιας εκλογικής επιτυχίας, να πολιτεύεσαι με υποσχέσεις και «θα» που όχι μόνο δεν υλοποιείς, αλλά κινείσαι σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από αυτά που υποσχόσουν. 

Συγκεκριμένα: «Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και τα τέλη νεκροταφείου» διατυμπάνιζε λίγους μήνες πριν… η παράταξη «Βασιλόπουλου - Δύναμη Πολιτών». Τι ψήφισε όμως σήμερα; Αυξήσεις έως και 250% (!!!) στα τέλη χρήσεως πεζοδρομίων για τραπεζοκαθίσματα και αυξήσεις 32% στους επαγγελματικούς χώρους άνω των 700 τμ. Αυξήσεις δηλαδή στους τοπικούς επιχειρηματίες, μικρούς, μεσαίους ή μεγαλύτερους. 

Και μπορεί να μου πείτε πως αυτό ίσως είναι μία πολιτική στόχευση, λόγω της ιδεολογικής εμμονής (;) των συγκεκριμένων διοικούντων ένα-ντι των εννοιών «επιχειρείν», «αγορά», «ελεύθερο επάγγελμα»… Δεν το αποδέχομαι ως λογικό επιχείρημα, ειδικά στην περίπτωσή μας. Όταν δηλαδή δεν έχει αναφερθεί τίποτα σχετικό κατά την προεκλογική περίοδο. Αλλά ας είναι… 

Οι αυξήσεις όμως των τελών στις περισσότερες υπηρεσίες του δημοτικού κοιμητηρίου;;; Τι είναι; Κοινωνική πολιτική; Αποδεικνύουν ευαισθησία για τον μη προνομιούχο; 

Άρα που καταλήγουμε; Άλλη μία «διοίκηση» που πέρασε το κατώφλι της εξουσίας… και ξέχασε όλες τις «μεγαλόστομες» προεκλογικές διακηρύξεις της.