Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Αυξήσεις και Μνημόνιο 3

Προσπερνώντας το γεγονός ότι φτάσαμε στις 22 Ιουνίου και – με ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας – συζητούσαμε ακόμη για την αναπροσαρμογή των συντελεστών των δημοτικών τελών του 2015, θα εστιάσω στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ που υπερψηφίστηκαν από την συμπολίτευση σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 Η δημοτική αρχή πρότεινε ΑΥΞΗΣΗ των δημοτικών τελών κατά 17% στις επιχειρήσεις εστίασης/αναψυχής και 49% στα εμπορικά καταστήματα άνω των 900 τ.μ.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι σε αυτή την πολιτική πιστεύουν, αυτά πράττουν. Αυτό θα ίσχυε, στην περίπτωση που όλα αυτά τα είχαν διακηρύξει και προεκλογικά. Το έκαναν; Κάθε άλλο!

Δήλωναν στο πρόγραμμά τους με «στόμφο»: «…καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη» (κατά το παράδειγμα του… «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο»;) με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς που τους πίστεψαν, να νιώθουν σήμερα εξαπατημένοι.

Όλα αυτά, σε μια εποχή που οι λέξεις ύφεση, ανεργία και «παγωμένη» αγορά κυριαρχούν. Όταν όχι μόνο δεν «σκίσαμε» τα μνημόνια αλλά βιώνουμε περιορισμούς αναλήψεων, ελέγχους κεφαλαίων και αγωνία στο κόκκινο για το σύνολο του πληθυσμού.

Και είναι πραγματικά κρίμα, νέοι άνθρωποι να πολιτεύονται ακολουθώντας τα «παραδείγματα» παλαιότερων πολιτικών γενεών, που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα εν τέλει εφάρμοζαν όταν στρογγυλοκάθονταν στις καρέκλες των «οβάλ γραφείων».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας "Ορίζοντες", τεύχος Ιουλίου