Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πολιτική "κατεδαφίσεων"

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης*

Ο δήμος μας, συμμορφούμενος με την απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου, πρόκειται να προχωρήσει στην κατεδάφιση του «Κενταύρου» και στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών εντός του Άλσους, παραιτούμενος από την εκδίκαση της έφεσης που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την προηγούμενη Διοίκηση. 

Με την συγκεκριμένη απόφαση προσωπικά διαφωνώ οριζοντίως και… καθέτως, για πολλούς λόγους πέραν του συναισθηματικού δεσίματος κάθε Φιλαδελφειώτη με τον χώρο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: κατεδάφιση Κενταύρου, Ηρώδειο πάρκο κλειστό, στείρο ΌΧΙ (;) στο σχέδιο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έως ότου συρθούν (;;;) από τις εξελίξεις (βλ. απόφαση ΣτΕ), αντί να διαπραγματεύονται για όσο το δυνατόν περισσότερα ανταποδοτικά οφέλη για την πόλη μας.

Την ίδια ώρα δηλώνουν την πρόθεσή τους να ενοικιάσουν χώρους π.χ. για την κοινωνική υπηρεσία, ενώ υπάρχουν αναξιοποίητα δημοτικά κτίρια. Θυμίζω ότι είμαστε από τους λίγους δήμους με 3 «δημαρχεία»: 2 επί της λεωφ. Δεκελείας και 1 στην οδό Ραιδεστού! 

Με λίγα λόγια αντί να ασκούμε μία περιοριστική πολιτική όσον αφορά τα περιττά έξοδα, αναζητώντας παράλληλα τρόπους αύξησης των εσόδων, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Λες και βρισκόμαστε στο 1981. 

Με αποφάσεις που αν υλοποιηθούν, δεν μπορούν να διορθωθούν από μία επόμενη δημοτική αρχή. Η συγκεκριμένη δηλαδή 5ετία, κρίνοντας καθαρά πολιτικά, μπορεί να αποβεί όχι μόνο χαμένη, αλλά και κάκιστη υποθήκη για το αύριο. 

Υ.Γ. «Κλαυσίγελος» η κατάσταση μέχρι τα τέλη Μαΐου σε όλους σχεδόν τους ελεύθερους χώρους της πόλης, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές, με τα χόρτα να θυμίζουν «ζούγκλα του Αμαζονίου» 

* Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", τ. Ιουνίου