Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΧΑΟΣ...

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης*
 
Τελευταία, μέσα από την αρθρογραφία μας προσπαθούμε να καταπιανόμαστε με ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία και να μην εγκλωβιζόμαστε στον «μικρόκοσμο» των δημοτικών συμβουλίων, οι λεπτομέρειες των οποίων έχει αποδειχτεί ότι ενδιαφέρουν σχετικά λίγους συμπολίτες μας. 

Ωστόσο σήμερα δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ορισμένα ζητήματα που πραγματικά κάνουν μπαμ… Μέχρι τώρα λοιπόν, διάφοροι προσπάθησαν να επιρρίψουν την ευθύνη για την μη ψήφιση του προϋπολογισμού, στο σύνολο ή σε μέρος της αντιπολίτευσης. Αγνοώντας όμως δύο βασικά στοιχεία. Πρώτον, η διοίκηση του δήμου δεν κατέχει πλέον την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστικά δική της υπαιτιότητα (εκτός αν και για αυτό ευθύνεται η αντιπολίτευση) και Δεύτερον ότι καμία «παράταξη» δεν έχει την υποχρέωση να στηρίζει άκριτα τις αποφάσεις της όποιας διοίκησης. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο ρόλος των αντιπολιτεύσεων διαχρονικά είναι να κρίνουν και να διορθώνουν τις όποιες αστοχίες των «κυβερνώντων» και αξιολογούνται για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους. 

Επομένως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, είχαν κάθε μα κάθε δικαίωμα να μην υπερψηφίσουν την εισήγηση της συμπολίτευσης για τον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2013 (το είπε ξεκάθαρα και σε όλους του τόνους ο Χ. Τομπούλογλου: «εμείς θέλουμε να αποκτήσει ο δήμος προϋπολογισμό αλλά όχι τον προϋπολογισμό που εισηγείστε εσείς κα Δήμαρχε»), κάνοντας και ένα βήμα παρακάτω για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Ποιο ήταν το παρακάτω βήμα; Η πρόταση του Στ. Κόντου, που μίλησε για έναν προϋπολογισμό που θα περιλαμβάνει τις δαπάνες εκείνες που κρίνονται απαραίτητες για την λειτουργία του δήμου. Και με αυτήν την πρόταση συμφώνησαν τόσο οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», φυσικά η παράταξη του κ. Κόντου «Όραμα Πόλης», αρκετοί ή σχεδόν όλοι οι ανεξάρτητοι, όσο και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, όπως ο κ. Παπακώστας, ο κ. Παπανικολάου, ο κ. Καραβίας, ο κ. Μπόβος κ.α. Πάνω από 25-29 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους δηλαδή! Εκτός και αν κάτι δεν καταλάβαμε σωστά… 

Πάμε λοιπόν παρακάτω. Άρα ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτός που δεν θέλει προϋπολογισμό;;; Σίγουρα όχι η αντιπολίτευση. 

Ποιος είναι αυτός που θέλει να βλέπει τους λόφους των σκουπιδιών στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας;;; Σίγουρα όχι η αντιπολίτευση.
DSC00619
Ποιος επενδύει στην θεωρία του ΧΑΟΥΣ;;; Σίγουρα όχι η αντιπολίτευση. 

Για την ιστορία παραθέτουμε και το video με την πολύ εύστοχη ερώτηση του κ. Παπακώστα στην Δήμαρχο…:


Αυτά για σήμερα. Εις το επανιδείν!

Άρθρο στο fx-news.gr