Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας...


Η 18η Οκτωβρίου… το χθες, το σήμερα και το αύριο

Η 18η Οκτωβρίου είναι αρκετά σημαδιακή ημέρα για την νεότερη ελληνική ιστορία και έχει σηματοδοτήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις (είναι η μέρα που το 1981 το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ανέρχεται στην εξουσία, είναι η μέρα που γεννήθηκαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μελίνα Μερκούρη). Θετικές ή αρνητικές; Ο καθένας μας έχει τις απόψεις του. Άλλωστε όλα αυτά θα κριθούν από τον «ιστορικό του μέλλοντος…» όπως συνηθίζουμε να λέμε. 

 Ωστόσο θεωρώ ότι κάποια στιγμή, και αυτό δεν θα σταματήσω να το πιστεύω ακράδαντα και να το λέω…, πρέπει η σημερινή νέα γενιά να ξεφύγει από τις σημαδιακές ημερομηνίες του παρελθόντος και να γράψει την δική της ιστορία. Τόσο στις σελίδες του αύριο, όσο πολύ περισσότερο στις σελίδες του ΣΗΜΕΡΑ. Οι μέρες που ζούμε και θα ζήσουμε είναι οι χειρότερες των τελευταίων 35 χρόνων τουλάχιστον. Αν δεν πάρουμε τώρα λοιπόν την κατάσταση στα χέρια μας, πότε θα το κάνουμε; 

Επιτέλους οι συνομήλικοί μου, οι λίγο μεγαλύτεροι και όλοι οι μικρότεροι, ας δώσουμε ένα τέλος στο ΧΘΕΣ, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Να βγούμε μπροστά στο επίπεδο της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ αλλά ακόμη και στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής κατεύθυνσης, ασχέτως αν μπροστάρης θα είναι ο Α, ο Β, ο Ω ή όλοι μαζί, η γενιά μας μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα και να αναλάβει ΕΥΘΥΝΕΣ. Προσπερνώντας τους όποιους «πολύπειρους»… καθοδηγητές.

Άλλωστε ΕΝΑ ΜΟΝΟ είναι σίγουρο, χειρότερα από τους προηγούμενους, αποκλείεται να τα κάνουμε…