Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Συνέντευξη στο kontranews.gr

Συνέντευξη με τον νεαρό υποψήφιο Βουλευτή με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Β’ Αθηνών Ρένο Αρβανίτη.

Κ. Αρβανίτη γιατί ένας νέος άνθρωπος να πάρει σήμερα την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Σήμερα με όποιον και αν συνομιλήσεις στον δρόμο, στο καφενείο, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδέες, αυτό που ζητά είναι να υπάρξουν νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πώς όμως θα υπάρξει ανανέωση, αν η δική μου γενιά δεν βγει σήμερα μπροστά, προσφέροντας τη δυνατότητα της επιλογής στον Έλληνα εκλογέα;
Με ποιο τρόπο θα εκφραστεί η γενιά των 500 ευρώ, η γενιά που καταγράφει 50% ανεργία, η γενιά που βιώνει τη χειρότερη κρίση της τελευταίας 35ετίας τουλάχιστον και που είναι η μοναδική γενιά στην σύγχρονη Ελλάδα που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Ποιος γνωρίζει καλύτερα από εμάς τους ίδιους τις αγωνίες και τα θέλω μας;
Τι απαντάτε όμως σε εκείνους που λένε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ήδη αρκετά χρόνια στην πολιτική. Πως εκπροσωπεί το καινούριο η Δημοκρατική Συμμαχία;

Η πρόεδρός μας ήταν ίσως η μοναδική πολιτικός που έκανε θαρραλέα την αυτοκριτική της και ανέλαβε με παρρησία τις όποιες ευθύνες τις αναλογούν από το παρελθόν. Η κρίση όμως που σήμερα βιώνουμε μας έκανε και ένα καλό… Όλοι μας αναθεωρήσαμε πράγματα και καταστάσεις. Μας έκανε να αλλάξουμε νοοτροπία και να θέσουμε νέες αφετηρίες στις επιλογές μας και στη δράση μας. Και εκτός αυτών μην ξεχνάτε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αποτελείται κατά 80% τουλάχιστον από νέα στελέχη και κατά 20% από εμπειρότερους ανθρώπους. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα ψηφοδέλτια του κόμματός μας. 

Ποιο πιστεύετε είναι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών το Αριστερά-Δεξιά ή το Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο;

Πιστεύω κανένα από τα παραπάνω. Για εμένα τα κρίσιμα δίπολα των επερχόμενων εκλογών ανάμεσα στα οποία πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας είναι ικανότητα-ανικονότητα και συνέπεια-ασυνέπεια. Θεωρώ πως πρέπει να επιλεγούν πολιτικοί αποδεδειγμένα ικανοί και πολιτικοί που δεν αλλάζουν στάση ανάλογα με την περίσταση. Ο λαός μας έχει βαρεθεί την ασυνέπεια και τις συνεχόμενες κωλοτούμπες. Και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δύναμη συνέπειας. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα υποστηρίζει τα ίδια πράγματα. Δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, της ευχάριστης στον κόσμο δημαγωγίας και των μεγάλων «θα» που ποτέ δεν υλοποιούνται, αλλά το δρόμο της αλήθειας και των προτάσεων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στην επόμενη Βουλή;

Και θα είναι και πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή. Γι’ αυτό λέμε στον κόσμο ότι και η τελευταία ψήφος είναι κρίσιμη. Διότι θεωρούμε ακράδαντα ότι οι προτάσεις μας για σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων και σαρωτικών διαρθρωτικών αλλαγών μπορούν να συμβάλλουν ώστε να αλλάξει καίρια το κράτος που φταίει για πολλά από αυτά που σήμερα βιώνουμε και φυσικά για να βγούμε από το σημερινό τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε. Πάντα εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Γιατί κάποιος να «σταυρώσει» στις εκλογές της 6ης Μαϊου τον Ρένο Αρβανίτη;

Γιατί απλά είμαι ένας από αυτούς. Ο γείτονάς τους και ο φίλος τους που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με εκείνους και που η μόνη μας διαφορά είναι ότι αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Άλλωστε όπως είπε και ο Πλάτωνας “Μια από τις τιμωρίες όταν δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου”. 

Πηγή: kontranews.gr