Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Μια πρώτη νίκη των κατοίκων...

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης (δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα orizontes.gr)

Είμαστε από εκείνους που ανέδειξαν όσο μπορούσαν το θέμα του οικοδομικού τετραγώνου 445 που βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό, και μεταξύ των Οδών Παπαναστασίου, Κηφισού και της Λεωφόρου Ηρακλείου. Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο φιλοξενούνταν σε λυόμενα εδώ και 10 χρόνια περίπου, οι σεισμόπληκτοι του ’99.

Οι περισσότεροι από αυτούς όμως έχουν απομακρυνθεί (έχουν απομείνει μόλις 2 οικογένειες, που έκαναν Χριστούγεννα σε σκηνές!!!) από τον χώρο και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης σχεδίαζε (βάσει της πράξης με αριθμ. 171 του Δημοτικού Συμβουλίου και της πράξης 57 της επιτροπής ποιότητας ζωής), την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και τον χαρακτηρισμό του σε χώρο στάθμευσης και συντήρησης οχημάτων του Δήμου και γηπέδου αποθήκευσης. Με λίγα λόγια επιθυμούσαν να μεταφέρουν εκεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου τους και να τον μετατρέψουν σε χώρο μεταφόρτωσης σκουπιδιών. Βέβαια ειπώθηκε με διαφορετικούς και πιο «επιστημονικούς» όρους. Για να μην γίνει αντιληπτή η πρόθεσή τους από τους κατοίκους;;; Δεν το γνωρίζουμε…!
Η συντονισμένη όμως αντίδραση κατοίκων αλλά και φορέων ανάγκασαν τον Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας, να αλλάξει ρότα. Η απόφαση δεν υλοποιήθηκε και βάζουν πλώρη για νέα σχέδια.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σε τελευταίο Δ.Σ., θα κάνει νέα προσπάθεια για την απόκτηση και αξιοποίηση του οικοπέδου στο Ο. Τ. 445, μετά την έγκριση που έδωσε εσχάτως το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρόταση της διοίκησης για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και για τον χαρακτηρισμό του σε χώρο κοινωφελών δημοτικών χρήσεων (πολιτιστικών - αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων).

Μακάρι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός να υλοποιηθεί… Όμως οι κάτοικοι πρέπει να επαγρυπνούν και να παρακολουθούν, όχι μόνο το συγκεκριμένο θέμα αλλά όλα τα θέματα που αφορούν και επηρεάζουν την ζωή τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπέρ-τοπικό επίπεδο. Όχι μόνο για το δικό τους μέλλον αλλά για το μέλλον των παιδιών τους…

Πάντως το συγκεκριμένο οικόπεδο των 10 στρεμμάτων, μέχρι σήμερα, ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα και την ΠΑΣΕΓΕΣ που σχεδιάζουν όπως έχει ακουστεί να το πουλήσουν.