Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση στα μυαλά μας...

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης

Η λέξη που ακούγεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, στα στέκια των πολιτικών αλλά εσχάτως και στα καφενεία… είναι αυτή της αναδιάρθρωσης. Αναδιάρθρωση του χρέους… Μια νέα λέξη που προστίθεται στο λεξιλόγιό μας μετά την λέξη Μνημόνιο που μάθαμε τον περασμένο Μάιο.

Την ίδια ώρα βλέπουμε πρώην πρωθυπουργούς… που επί της ουσίας μας οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, να κάνουν παρεμβάσεις και να μας υποδεικνύουν λύσεις… Φαίνεται δεν έχουν δει το σλόγκαν της διαφήμισης… καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Ειδικά όταν είσαι από τους βασικούς υπεύθυνους του σημερινού οικονομικού status quo.


Αναδιάρθρωση σίγουρα χρειάζεται και είναι μάλιστα επιτακτική ανάγκη να γίνει, αλλά κυρίως στα μυαλά των πολιτικών μας που ακόμη και αυτήν την ώρα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν «ψηφαλάκια», κάνουν ταξίδια με προεδρικά αεροπλάνα… και λαϊκίζουν λες και ζούμε στον «παράδεισο»… 
Αναδιάρθρωση χρειάζεται στα μυαλά και τις συμπεριφορές όλων μας και φυσικά προτάσεις, αφού η ώρα της κριτικής για την κριτική έχει τελειώσει. Μερικές από αυτές θα μπορούσαν να είναι:

-Η απελευθέρωση του ιδιωτικού τομέα από την ασφυκτική κρατική γραφειοκρατία.
-Αποκομματικοποίηση όλων των διοικήσεων δημόσιων οργανισμών.
-Χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλες τις δραστηριότητες.
-Απελευθέρωση αγορών της ενέργειας, των μεταφορών κτλ.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της άμεσης φορολογίας κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, για επιχειρήσεις για να ευνοηθούν οι προσλήψεις.
-Συνταγματική κατοχύρωση της αρχής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για την κεντρική διοίκηση, τους ΟΤΑ και τους άλλους φορείς του δημοσίου.
-Μείωση των συμβούλων και παρασυμβούλων… σε υπουργικά, βουλευτικά ή και δημοτικά γραφεία που μας επιβαρύνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πολλά άλλα.

Εις το επανιδείν!!!
Αναδημοσίευση από το epitel.gr